Når du kommer ned på en destination som guide bliver du en del af et team. Du bliver med andre ord en del af en lille familie. Der kan nævnes uendeligt mange fantastiske ting ved det at være guide, men det absolut bedste for mig har været de forskellige teams, som jeg har indgået i.

 

Størrelsen på dit team varierer rigtig meget afhængig af destination og selskab – Men én ting er sikkert; Det at have et team omkring sig, uanset størrelse, det er guld værd!

 

 

Det at have et team omkring sig så tæt på, så mange af døgnets timer gør, at du lærer at arbejde sammen med mennesker. Du lærer at arbejde sammen med mange forskellige typer af mennesker, du lærer at drage nytte af hinandens kompetencer i et team, og derigennem lærer du samtidig meget mere omkring dig selv og dine egne kompetencer og evner. 

 

Det er dog ikke kun på arbejdet, at et team gavner. Når du endelig har fri, så er det også meget rart at have nogen at dele fritiden med. Der er rigtig mange ting at give sig til på en destination, så det er med at komme ud og opleve noget af dette – passende med en teammate eller to!

Ofte samles teamet også om aftensmaden når der er fyraften eller til frokost i en mulig siesta, så meget af fritiden går derfor med disse mennesker.

 

 

Det er altså nogle mennesker, som du kommer helt tæt på. Nogle mennesker, der altid vil være der for dig. Nogle mennesker, der kender dig ud og ind. Nogle mennesker, som du altid vil kunne gå til, hvis du har en dårlig dag. Nogle mennesker, der starter som kollegaer, men ender ud som familie.

 

 

 

Det værste ved at være guide er til gengæld når en sæson er slut, og du skal sige farvel til dit kære team, som du efter flere måneder sammen er kommet så tæt på! Det er ofte en afsked fyldt med tårer og gråd. Men heldigvis er de venskaber, som man får som guide også nogle af de venskaber, der holder for evigt!

 

Det bedste guidelivet har givet mig, det er uden tvivl de venskaber, som jeg stadig har i dag med mennesker, som jeg har været igennem tykt og tyndt med, og som jeg har delt mit livs bedste oplevelser med!